Havenyt Uge 10.

2012-03-07 07:40

Det er såtid inde i vindueskarmen, hvis man vil lave sine egne udplantningsplanter. Man skal ikke begynde at så alt nu – så ender man med store planter, som er vanskelige at styre, indtil de kan plantes ud. Meloner og agurker skal f.eks. først sås midt i april. Mange arter behøver ikke at blive sået endnu, og kan måske vente til april i drivhuset. Se på frøposerne, hvornår og hvor indholdet skal sås – eller find oplysningerne her på Havenyts sider.

Lige nu er det tid for at så tomater til drivhuset, og har man ikke allerede sået chili, auberginer og artiskokker, så haster det, da de udvikles rimeligt langsomt. Knoldselleri og bladselleri kan også sås nu, men kan også vente 1–2 uger. En del krydderurter og sommerblomster er det også tid at så nu. Bl.a. latyrus. At putte små frø i fugtig såjord er en dejlig beskæftigelse på kolde, blæsende dage her først i ugen.

Hen mod weekenden kommer der lidt mere forårsagtige temperaturer, hvor det skal blive dejligt at gå derude mellem alle forårsblomsterne og rydde op, lægge plast over de bede, hvor der skal sættes tidlige kartofler og sås det første tidlige afgrøder. Det er også tid for at beskære efterårshindbær og brombær, vaske drivhus og så de grønsager derinde.

Se mere på: www. Havenyt.dk

Entreprenør Rasmussen & Co. ApS  | Tlf.: 50548823 | srbyg@live.dk